امه دیما؛ عالم کلا
جدید ترین اثر ابراهیم نجاری به چاپ رسید. نجاری در این کتاب از فرهنگ و پیشینه ی روستای عالم کلا در دهه های 40 و 50 می گوید.
برشی از پیشگفتار
ازآنجاییکه عادت، کنش و رفتار یک نسل در نسلهای بعد از خودش تأثیر میگذارد، نگارنده این سطور تصمیم گرفت روستای عالمکلا را با انسانهایش معرفی کند. چون خودم متولد دهه چهل هستم، رفتار متولدین سی و چهل را که عمده فعالیت آنها در دهه پنجاه و پسازآن بود و هست، برگزیدم و به شرح آن پرداختم. نسلهایی که من به شرح فعالیت آنها پرداختم نسلهایی هستند که در پیشرفت و احیاناً در پسرفت روستای ما تأثیر بسزایی داشتند. دو نسلی که در گرانیگاه مدرنیزاسیون ایران و انقلاب سفید به دنیا آمدند و سپس به فعالیت آموزشی، درسی و اجتماعی پرداختند و امروزه هم میانسال یا در آستانه پیری قرارگرفتهاند.
باید نسلها قضاوت شوند که آیا موفق بودند؛ آیا در تربیت فرزندانشان تلاش کردهاند؟ آیا در اعتلا و پیشرفت سرزمینی که در آن زیستهاند کوشش نمودند؟ آیا مسئولیت اجتماعی خود را انجام دادهاند؟
متولدین دهههای سی و چهل، انسانهایی بودند که در میانه آرمان و واقعیت زندگی نمودند؛ گاهی آرمان را به واقعیت فروختند و زمانی سراسر برای واقعیت، بدون آرمان خواهی کوشیدهاند. این دو نسل تا جوان بودند برای پدرانشان کار کردند و زمانی هم که پدر شدند برای فرزندانشان زحمت کشیدند. نسلهایی بودند که هم به رزق و روزی توجه داشتند و هم به روحیه بچههای خود.
این مجموعه با توجه به مطالعات، تجربه ی زیسته، گفتگو و مصاحبههای نویسنده با بزرگان و افراد روستا فراهم آمده است. نگارنده این مطالب به مدت پنجاه و اندی سال (جز مدتی که برای تحصیل به اصفهان و تهران رفت) در عالمکلا با مردم زندگی کرد و شریک غم و شادی آنان بود و در متن حوادث این محل حضور داشت و فرجام کار برخی از آنان را که مرگ بود دید و گریست.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.